Bahan-bahan;
1 paket Biskut Ladyfingers
1 cawan Air Nescafe (tanpa gula)
250gm/ml Whipping Cream
250g Cream Cheese
100g Gula Icing
1 sudu kecil Esen Vanilla(ikut la kalo x nk pun bole)
¼ cawan Serbuk Chocolate/Milo
1 cawan Air Nescafe (tanpa gula)
250gm/ml Whipping Cream
250g Cream Cheese
100g Gula Icing
1 sudu kecil Esen Vanilla(ikut la kalo x nk pun bole)
¼ cawan Serbuk Chocolate/Milo
Cara Membuatnya;
- Sediakan Krim Keju. Caranya – Campurkan cream cheese, gula icing, esen vanilla dan whipping cream dalam 1 bekas. Pukul dengan mixer hingga ia sebati dan berkrim.
- Celup biskut ladyfingers ke dalam air nescafe, kemudian susunkan ia ke dalam
- bekas Habis susun biskut ladyfingers, sapukan adunan Krim Keju yang kita buat mula-mula tadi.
- Dengan menggunakan tapis, taburkan serbuk Chocolate/milo diatas krim keju tadi.
- Susun lagi biskut ladyfingers dengan kaedah Langkah 2 tadi.
- Ratakan krim keju. Taburkan serbuk Chocolate /Milo
- Dah siap… Tapi masih belum boleh dimakan tau… Kena masukkan dalam freezer lebih kurang ½ jam dahulu.
p/s : Selamat mencuba...senang je ni...
No comments:
Post a Comment